Het Muziek Museum Zutphen is permanent gesloten. Lees achtergrondinformatie.

Een dagje Zutphen

In de oude Hanzestad Zutphen kunt u vele historische bezienswaardigheden bekijken. U kunt een bezoek aan ons museum combineren met bv een tochtje met een fluisterboot om de mooiste plekjes van de Berkel en de grachten van Zutphen te zien, een wandeling door het historische centrum maken o.l.v. een stadsgids of een bezoek brengen aan de laatgotische Walburgiskerk met de oorspronkelijke kerkbibliotheek de Librije. Tegenover de kerk is het Hof van Heeckeren waar het Stedelijk Museum Zutphen is gehuisvest, een combinatie van de Henriette Polak collectie modern realisme en de meest interessante vondsten van de gemeentelijke Dienst Archeologie.

Schuin tegenover het Muziek Museum op de Zaadmarkt is de ingang naar het mooie hofje 'Het Oude Bornhof'. Hier sleten de oudjes hun godvruchtige laatste dagen. Tegenwoordig kan je daar genieten van koffie en gebak in het Genietcafé. De IJsselkade is net gerenoveerd. Daar heeft u een mooi uitzicht op de Oude IJsselbrug, een verkeers- en spoorbrug.  En als u dan nog energie over heeft kunt u ook nog de Wijnhuistoren (één van de beroemdste torens van Zutphen) beklimmen om een prachtig uitzicht te krijgen op de historische binnenstad, de markt en de kleine straatjes rondom het centrum.

Voor stadswandelingen en dag-arrangementen kunt u natuurlijk contact opnemen met het VVV, maar ook met Stadswandelingenzutphen.nl

Groepsrondleidingen

Boek een groepsrondleiding! We kunnen de volgende arrangementen aanbieden:

  • Alleen rondleiding;
  • Bij binnenkomst koffie en dan rondleiding;
  • Rondleiding en aansluitend lunch of koffie met gebak;
  • Rondleiding en aansluitend met borrelhapjes en wijn.

Voor ons bestaat een groep uit minimaal zes personen. Maximale grootte van een groep is 40. Mocht u een nog grotere groep hebben dan is in overleg veel mogelijk.

De 18e eeuwse stijlkamers van het museum zijn ook een mooie locatie voor business meetings.

Voor afspraken of meer informatie: rondleidingen@muziekmuseumzutphen.nl

Toegankelijkheid

Zaadmarkt 88 is een oud pand, met veel trapjes  en verdiepingen. Er is geen lift. Dat maakt dat ons museum helaas niet gemakkelijk toegankelijk is voor minder valide bezoekers.

Locatie

Het museum is gevestigd in het historische centrum, op zeven minuten lopen van het Centraal Station: Zaadmarkt 88, 7201 DE  Zutphen

Openingstijden

Voor openingstijden, zie onderaan de pagina.

Toegangsprijzen

MuseumkaartGratis
Studenten- en docentenkaart, CJP, Jongeren tot 18 jaar€ 4,50
Volwassenen€ 9,00
Kinderen tot 6 jaarGratis
ICOM/ICOMOSGratis

 

 

Minidocu over het Muziek Museum Zutphen door @Museum_TV

@Museum_tv heeft een interessante minidocumentaire gemaakt over het muziek museum.

Wil je weten waarom het zo leuk is om langs te komen? Bekijk de video

Lezen wat @Museum_TV over ons geschreven heeft doe je op hun eigen website museumtv.nl.