Het Geelvinck Fortepiano Festival

Elk jaar organiseren wij het Geelvinck Fortepiano Festival. In 2019 zal dat voor een gedeelte een samenwerking zijn met het Festival Oude Muziek Festival in Utrecht. Het festival vindt in augustus plaats en biedt een podium voor zowel aanstormend talent als aan al gevestigde namen. Er is oude, klassieke, romantische en eigentijdse klaviermuziek te horen, gespeeld op originele, historische klavierinstrumenten

Een keur aan nationale en internationale musici, onder leiding van Artistiek Directeur Michael Tsalka, komt concerten geven, niet alleen in ons museum, maar ook op diverse andere locaties.

De Concoursen:

De Romantische Piano en De Vroege Piano

Het Geelvinck Fortepiano Festival biedt jong talent de mogelijkheid om mee te doen met het Geelvinck Fortepiano Concours, waarvan de eerste ronden in juli 2019 zijn. Er zijn twee competities: De Romantische Fortepiano en de De Vroege Fortepiano. De finales van beide concoursen zullen in augustus 2019 zijn. In het laatste gedeelte van de competitie worden de finalisten gevraagd om samen te spelen met een ensemble. De finale van het concours vindt plaats in samenwerking met het Festival Oude Muziek in Utrecht.

Alle competitierondes, inclusief de finale, zijn toegankelijk voor het publiek.

Masterclasses

Voorafgaand aan en tijdens het concours zijn er Masterclasses, om de al aanwezige techniek en interpretatie van de studenten te verfijnen. Bij de Masterclasses van 2018 was o.a. Richard Egarr docent. Egarr is een Brits dirigent, klavecinist, fortepianist, organist en pianist. Hij is tevens dirigent van 'The Academy of Ancient Music'.

De Masterclasses zijn ook gratis toegankelijk voor het publiek.

 

Voor meer informatie en het laatste nieuws over het Geelvinck Fortepiano Festival 2019 kijk hier.